I muzikanti umí vařit

Není prezident, jako prezident
26.1.2018

I muzikanti umí vařit

V tomhle blogu bych Vám chtěl vysvětlit, co se to vlastně posledních pár dní dělo a jestli jsme se náhodou nezbláznili. Po tom co jste shlédli naší verzi kultovního pořadu „Prostřeno“ to tak možná nevypadá. Musím Vás ale ujistit, že to byla velká recese. Koncept pořadu „Prostřeno“ jistě všichni znáte. Sejde se parta pěti podivných lidí a každý den od pondělí do pátku vždy jeden z nich pohostí ostatní. Většinou je to dost bizardní a televize se z toho snaží vymáčknout logicky co nejvíc, aby byla sledovanost co největší. Já to občas v rámci své prokrastinace sleduji také. A proto přišel nápad proč bychom něco takového nemohli natočit i my? Kapelní Prostřeno? To už samo o sobě zní dost šíleně, jdeme do toho!

Každý rok jezdíme na týden na soustředění do letního sídla pana Karla. Tak přišel nápad, že by každý den mohl jeden z nás uvařit večeři pro ostatní. A aby u toho byla trochu komická sranda, tak to celé natočíme v konceptu pořadu „Prostřeno“. Musím Vám říct, že to bylo dost náročný. Dost času, který jsme chtěli věnovat tvorbě nových písniček, jsme točili,vařili a nebo hodovali. Každopádně vše proběhlo bez nějaké velké újmy na zdraví. A pokud jsme si z toho něco odnesli, tak že nejsme tak marní, jak jsme si mysleli. A abych to nějak ukončil, tak nám pár lidí psalo, jestli bychom nemohli vydat ty recepty, které jsme vařili. Tak tady je máte!

Komky

pan Karel

Suroviny:
Krkovice
Zelenina (co dům dá)
Pepř
Sůl
Olej
Ocet

Postup: Krkovici osmahneme na grilu nebo na pánvi, nakrájíme zeleninu a zamícháme s pepřem, solí, olejem a octem. Můžeme přidat nakrájený balkánský sýr. Podáváme samotné, nebo s chlebem.

pan Jakub

Suroviny:
Těstoviny 500g
Slanina 250g
2-3 Cibule
4 stroužky česneku
2x Rajčatová omáčka
Sůl
Olej
Parmezán (čím více tím lépe)

Postup: Těstoviny osolíme a dáme vařit. Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme na drobno. Smažíme česnek a cibuli 2-3 minuty, pak přidáme slaninu. Smažíme dál dokud nám cibule nezačne hnědnout, poté přidáme omáčku a provaříme společně případně dochutíme. Hotové těstoviny podáváme zvlášť s omáčkou nebo můžeme na velké pánvi smíchat a podávat již společně. Nezapomeňte posypat 5-500g parmezánu na závěr.

pan Filip

Suroviny:
Kuřecí maso
Rýže
Cibule
Sůl, pepř, sojová omáčka
Zeleninová směs na čínu
olej

Postup: Na oleji osmahneme cibulku, přidáme okořeněné maso nakrájené na nudličky. Maso necháme zatáhnout. Přidáme zeleninovou směs a necháme podusit, dokud nebude zelenina tak akorát měkká. Přidáme sojovou omáčku a dle chuti dokořeníme. Podáváme s rýží.

pan Vojta

Suroviny:
Kuřecí maso
Těstoviny 500g (preferujeme penne)
Špenát listový
Niva 100g
Smetana 12% 200ml
1-2 stroužky česneku
Cibule
Sůl, pepř, koření na maso (dle libosti)
Olej

Postup: Nakrájíme si kuřecí maso na kostičky. Dáme vařit vodu na těstoviny. Až se začne vařit, přidáme sůl, olej a těstoviny. Poté si nakrájíme cibuli a začneme jí smažit v hrnci. Necháme zezklovatět a poté přidáváme špenát. Jakmile je špenát rozmrzlý, tak přidáme česnek. V tuhle chvíli se nám vaří těstoviny a špenát. Nakrájené maso dáme na pánev a smažíme dochutíme solí, pepřem či kořením dle libosti. Jakmile máme hotové těstoviny, špenát i maso, tak zcedíme těstoviny a dáme do pánve přidáme špenát a maso. Vše promíháme. Na drobno nakrájíme nivu a přidáme. Celé to zalejeme smetanou a dáme do trouby zapéct. Troubu si rozehřejte na 220 stupňů a nechte zapékat cca 30 minut. Podáváme s červeným vínem.

pan Péťa

Suroviny:
Baby špenát
Brambory
Cibule
Kuřecí prsa
Hořčice
Smetana
Sůl, pepř, grilovací koření
Olivový olej

Postup: Den předem si naložíme maso. Pokrájíme kuřecí prsa na středně velké kostky, cibuli na půlměsíčky a naložíme společně do hořčice dochucené pepřem, solí a grilovacím kořením. Na kaši se špenátem prvně dáme vařit oškrábané brambory. Zároveň začneme rozpalovat pánev, na kterou poté dáme olej a do něj po chvilce na jemno pokrájený česnek. Za malý moment přidáme na pánev také čerstvý baby špenát, osolíme a necháme špenát změknout. Poté co máme uvařené brambory a měkký špenát, dáme do jednoho hrnce a rozmačkáme do formy kaše, do které poté přilijeme trochu smetany na zjemnění konzistence. Kaše je připravená a teď již můžeme naloženou směs kuřete, cibule a hořčice dát na rozpálenou pánev a nechat smažit. Kaše i kuře jsou hotové a můžeme servírovat. Podáváme s českým pivem nebo bílým vínem značky Sklepmistr.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
42